Onderhoud de batterij voor een langere levensduur

Onderhoud Tips

Gebruik je de scooter lange tijd niet, verwijder dan de batterij uit het voertuig. Houd de batterij op ongeveer 50%.

Als u uw scooter niet gebruikt of de batterij langer dan 15 dagen niet oplaadt, zijn er twee factoren waarmee u rekening moet houden om de batterij gezond te houden

- ① Kamertemperatuur

② Energieniveau vòòr opslag.

Wij raden het volgende aan:

1. Gebruik je de scooter lange tijd niet, verwijder dan de batterij uit het voertuig. Houd de batterij op ongeveer 50-80%. Zorg ervoor dat dit percentage nooit lager is bij het langdurig stallen van de scooter..

2. Laad de batterij op als het energieniveau lager is dan 20%. Zorg ervoor dat u de batterij uit de scooter haalt en apart opslaat nadat deze tot 80% is opgeladen. Een 80% lading beschermt de batterij voor 3-5 maanden. Controleer de batterij regelmatig. 

3. Als de batterij leeg is zal het batterijbeheersysteem (BMS) in een 'slaapstand' komen, hierdoor kan de oplader het batterijpakket niet goed opladen. Als dit gebeurt, demonteer dan de batterij zelf niet en neem in plaats daarvan contact op met de dichtstbijzijnde dealer voor reparatie.

 

Wees voorzichtig en bewaar uw batterij veilig.

Sommige gebieden zijn gevaarlijk en onveilig voor batterijopslag. Deze omvatten warmtebronnen, open vuur, ontvlambare en explosieve gassen en vloeistoffen. Batterijen die zijn blootgesteld aan deze gevaarlijke omgevingen kunnen lekkage veroorzaken, rook uitstoten, vlam vatten en zelfs ontploffen. Als u de batterij laat vallen kan dit permanente schade veroorzaken. Bewaar de batterij in een ruimte waarbij geen risico gelopen wordt dat deze zou kunnen vallen. Zorg er ook voor dat de batterij niet wordt blootgesteld aan water, drinken, agressieve vloeistoffen en vreemde metalen voorwerpen.

Houd weg van extreme temperaturen

De prestaties van de batterij zijn geoptimaliseerd tussen -10 graden en 45 graden. Het gebruik van de batterij bij temperaturen buiten dit bereik kan echter leiden tot langdurige schade. Er moet ook rekening gehouden worden met de temperatuur van de laadomgeving. De ideale oplaadtemperatuur ligt tussen de 0 en 35 graden. Als de batterij langer dan 15 dagen niet is gebruikt, berg de batter dan op in een omgeving met een temperatuurbereik tussen 0 en 40 graden om onomkeerbare schade te voorkomen.


Er zijn geen producten in deze categorie.